VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Wat kost een mediator?

Geplaatst op: 08-10-2021, 15:22:06

Een echtscheiding is niet alleen emotioneel zwaar, maar heeft ook grote financiële gevolgen. Door gebruik te maken van een mediator kun je kosten besparen. Met welk bedrag moet je rekening houden?

Op welke manier gaan we het echtscheidingstraject doorlopen? Dat is een van de eerste besluiten die je moet nemen als je uit elkaar gaat. Je kunt kiezen voor afzonderlijke echtscheidingsadvocaten of mediation. Dat die laatste optie het voordeligst is, is algemeen bekend. Maar wat kost een mediator eigenlijk? Wij nemen de mogelijkheden met je door.

Echtscheidingsadvocaat of mediator?

De keuze tussen echtscheidingsadvocaten en mediators heeft een grote impact op de totale kosten van een echtscheiding.

Soms heb je helaas geen keuze. Als je het niet ziet zitten om een echtscheidingstraject gezamenlijk te doorlopen, hiertoe niet in staat bent om dat jullie onderlinge relatie hiervoor te slecht is, of als er een zeer complexe situatie is ontstaan, zit er niets anders op dan gebruik te maken van afzonderlijke echtscheidingsadvocaten. Dit is de duurste optie omdat dan meer juridische uren nodig zijn.

Een alternatief is mediation. Hierbij loop je samen met je ex-partner gezamenlijk het traject en maak je samen gebruik van één mediator. Deze persoon heeft een begeleidende rol en zal jullie ondersteunen bij het zetten van de benodigde stappen in het echtscheidingstraject. Doel is om uiteindelijk zelf de afspraken op papier te zetten die nodig zijn om het huwelijk te laten ontbinden.

Omdat je een deel van het traject zelfstandig doorloopt en minder uren juridische bijstand nodig zijn, bespaar je aanzienlijk in de kosten. Mediation is dan ook veruit de voordeligste vorm van scheiden.

Uurtarief delen

Het is dan ook niet verwonderlijk dat mediation een zeer populaire vorm van scheiden is. De interesse hiervoor is de laatste tijd sterk toegenomen.

Veel juridische aanbieders, onder wie veel echtscheidingsadvocaten, hebben er dan ook voor gekozen om mediation in hun dienstenpakket op te nemen. Dit biedt scheidende partners het voordeel dat je het uurtarief kunt delen.

Bron: bijdrage van 8 oktober 2021 van Judex op www.iexgeld.nl

Vorige pagina